Cuib de viespi

Postat de panacris in Dulciuri
10 Mar 2013 | 6574 vizualizari
Cuib de viespi

Un dulce clasic, inedit e faptul că am folosit untul de cacao și ouă de rață. Mulțumesc RuxyRux!

Ingrediente

  • •făină albă de grâu 600 g.
  • •lapte 200 ml.
  • •ouă de rață 2 bucăți
  • •sare iodata 1 linguriță
  • •unt de cacao 150 g.
  • •drojdie uscată 3 lingurițe
  • •zahăr tos 2 linguri
  • •coaja de lamaie
  • •Pentru umplutura:
  • •nucă măcinată 500 g.
  • •zahăr tos 150 g.
  • •miere de albine 150 g.
  • •lapte 250 ml.

Mod de preparare

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).

Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca, lasându-se la răcit. Se întind două foi, pe care se așează umplutura de nucă. Se fac două rulouri care se vor tăia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 18 felii..

Fiecare felie se așează în forma de floricele de silicon, lasându/se la dospit încă 15-20 de minute. Se introduc tăvile la cuptor cca. 40 de minute, la foc mediu. Când  s-au rumenit cuiburile, se scot tăvile și pe fiecare cuib se pune câte o lingură de lapte îndulcit cu miere și zahăr. Se lasă la cuptor încă 5 minute. Se scot, tăvile din cuptor și se mai toarnă câte o lingură de lapte îndulcit pe fiecare cuib.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de MotanLaOale

Cuib de viespi

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 16:15
Bine ti-au iesit, parca mi le adusesei mie aseara
la 10.03.2013, 16:17
la 10.03.2013, 16:19
iau si eu doua
la 10.03.2013, 16:20
Meri, aseară ptr tine, azi ptr toți bucătărașii!
la 10.03.2013, 16:30
si eu vreau

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking