Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

Postat de sufletista in Prajituri
8 Mar 2011 | 6090 vizualizari
Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 ou pentru uns
  •  100 g zahar
  • un varf de sare
  • coaja de portocale
  • esenta de portocale
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 ml apa calduta

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se lasa o ora la dospit intr-un loc cald.

Budinca se pregateste conform instruciunilor de pe plic, punem mai putin lapte decat scrie pe plic,se lasa la racit.

Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se unge cu budinca de ciocolata se ruleaza cu grija, se taie fasii de 2 cm, se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Le apasam putin cu degetele, le ungem cu oul batut, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Postat de mirela0911

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert negresa cu visine si crema de branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu visine si crema de branza

Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 18:28
Oul ce facem cu el?
Pentru aluat numai 3 linguri de apa la 500 g faina?
la 08.03.2011, 19:31
miha scrie la modul de preparare se unge cu el,3 linguri de apa este pentru maia,
la 08.03.2011, 19:32
de ce nu mi sa aprobat reteta?
la 08.03.2011, 21:55
Acum dupa ce ai editat este ok.
la 08.03.2011, 22:47
Imi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking