Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi si ou

Postat de mihaelar63 in Cook and smile
23 Dec 2020 | 3034 vizualizari
Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi si ou

 Sau un fel de,, taci si inghite . Cam asta prestezi cand iti vine pofta de mamaliguta cu branzeturi ce le ai prin areal :D Sa fie totul cu mot , cireasa nu prea merge , asa ca am pus un ou !!!!

Ingrediente

  • 500 faina malai
  • 1.5 l apa
  • sare
  • 200 gr branza proaspata perle
  • 150 gr cascaval afumat
  • 150 branza burduf
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 4 linguri unt moale
  • 4 oua proaspete de gaina crescuta la curte .
  • ceapa verde
  • ardei iute

Mod de preparare

  1. Preparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare .
  2. Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti consistenta dorita .
  3. Mie imi place mamaliguta sa nu fie fiarta terci .
  4.  Se prepara patru portii identice si egale .Sau puteti face chiar 6 dar mai mici .
  5. Pentru a o intinde mamaliga  ne ajutam de unt moale care se va topi in contact cu caldura mamaligii .
  6. Intai se pune un strat de mamaliga , se intinde branza de burduf, urmeaza din nou mamaliga cu branza perle .
  7. Urmeaza ultimul strat de mamaliguta si feliile de cascaval afumat dispus pe margini .
  8. Deasupra se face o adancitura si se sparge cate un ou  proaspat .
  9. Se dau farfuriile la gratinat in cuptorul incalzit pana cand albusul incepe sa se inchege si sa faca pojghita deasupra  .
  10. Noi am servit mamaliguta cu iaurt grecesc , ceapa verd si ardei iute .
  11.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi si ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Branza proaspata din lapte de vaca

Postat de Pungasa_Rogue

Branza proaspata din lapte de vaca

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc...

Citeste continuarea

"Dulce si sarat"

Postat de simona72

"Dulce si sarat"

Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2020, 07:23
la 23.12.2020, 08:20
doua cuiburi va rog...
la 23.12.2020, 08:23
Cam bun!
la 23.12.2020, 09:18
Bun,bun!
la 23.12.2020, 10:42
Pe gustul meu...!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking