Cuiburi pufoase cu nuca de cocos

Postat de miha in Dulciuri
10 Iun 2011 | 10184 vizualizari
Cuiburi pufoase cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • smantana dulce pentru frisca
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • coaja proaspat rasa de portocala (1/2 lingurita)
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.

Separat frecam galbenusul cu putina sare, apoi turnam incet restul de lapte caldut, restul de zahar si aromele. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Laura a folosit dulceata de coji de portocale. Eu n-am avut si nici n-am gasit de cumparat, asa ca am improvizat, dupa metoda prezentata de Alison.

Intr-un castron amestecam nuca de cocos cu coaja de portocala confiata, apoi turnam putin cate putin smantana pentru frisca, pana obtinem o pasta ferma si consistenta.

Sirop:

Se dau in clocot laptele, zaharul, coaja rasa de portocala si cocosul. Se da deoparte, se aromeaza cu vanilie si se tine la cald.

In plus mai avem nevoie de cca 30-40 g unt moale pentru uns tava si placintelele.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale.

  •  Se pot face si mai mici si atunci impatiti in mai multe parti.


Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingurita de umplutura.

Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. :) Tava (25/35 cm) se unge bine cu unt si se aseaza boccelutele, cu inchizatura in jos. Se ung cu unt din abundenta si se lasa la crescut pentru 30-40 de minute.

Se baga tava in cuptorul incins la foc mediu. Cand cuiburile incep sa se rumenesca (dupa 15-20 minute) incalzim din nou siropul si fierbinte il turnam deasupra. Bagam tava din nou la cuptor si tinem pana se absoarbe tot siropul si cuiburile sunt rumenite frumos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi pufoase cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Postat de miha

Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Aluat: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2011, 12:01
si eu vreauuuu
la 10.06.2011, 12:41
la 10.06.2011, 12:53
bun bun
la 10.06.2011, 13:01
la 10.06.2011, 13:19
foarte mult imi plac astea.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking