Ingrediente
- Ingrediente Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
- icre proaspete
- sare de bucatarie
- borcane curate si uscate
- ulei
Mod de preparare
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi se pare ca e cam multa sare, nu ezitati sa adaugati, altfel icrele nu vor tine mult timp.
Punem icrele in borcane curate cu capac si dam la frigider.
Este posibil ca in 2-3 zile sa se lase la fundul borcanelor un lichid rosiatic. E semn ca nu am pus suficienta sare .Desfacem capacele si scurgem lichidul, apoi adaugam putina sare peste icre si amestecam din nou , folosindu-ne de lingura din lemn . Daca borcanul nu este suficient de plin, acoperim icrele cu o pelicula de ulei din floarea soarelui, pentru a evita formarea mucegaiului.
Pastram borcanele in frigider.
La inceput icrele sunt maronii la culoare, dar dupa alte cateva zile de pastrat cu sare vor capata o culoare portocalie, semn ca-s numai bune de gatit .
Iata si cateva retete la care sa folositi icrele: turta de icre, salata de icre sau ceapa umpluta cu icre de crap
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|