Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda

Postat de Ina in Peste
4 Iun 2013 | 43256 vizualizari
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda

Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda Multe persoane se vaita ca nu pot pastra icrele de peste mult timp, ca se inmoaie, ca fac mucegai, ca prind miros urat... Mie-mi tin luni de zile, fara sa se intample nimic rau...

Ingrediente

  • Ingrediente Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
  • icre proaspete
  • sare de bucatarie
  • borcane curate si uscate
  • ulei

Mod de preparare

Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda

Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi se pare ca e cam multa sare, nu ezitati sa adaugati, altfel icrele nu vor tine mult timp. 

Punem icrele in borcane curate  cu capac si dam la frigider.

Este posibil ca in 2-3 zile sa se lase la fundul borcanelor un lichid rosiatic. E semn ca nu am pus suficienta sare .Desfacem capacele si scurgem lichidul, apoi adaugam putina sare peste icre  si amestecam  din nou , folosindu-ne de lingura din lemn . Daca borcanul nu este suficient de plin, acoperim icrele cu o pelicula de ulei din floarea soarelui, pentru a evita formarea mucegaiului.

Pastram borcanele in frigider.

La inceput icrele sunt maronii la culoare, dar dupa alte cateva zile de pastrat cu sare vor capata o culoare portocalie, semn ca-s numai bune de gatit .  

Iata si cateva retete la care sa folositi icrele: turta de icre, salata de icre sau ceapa umpluta cu icre de crap

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii si usturoi

Postat de merisor67

Macrou in sos de rosii si usturoi

  Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 21:53
la 04.06.2013, 21:55
da de ce le pastrati?
la 04.06.2013, 21:55
da ce de icre....
la 04.06.2013, 21:56
Sa le fac salata, Dia' ))
la 04.06.2013, 21:59
E bine de tinut minte, poate se va duce si Adi la pescuit intr-o zi, cine stie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking