Cum pastram tartufo?

Postat de gurita_ta2005 in Conserve
16 Aug 2015 | 4404 vizualizari
Cum pastram tartufo?

Tartufo-Trufa arata ca un tubercul, creste in pamant si se recolteaza cu ajutorul cainilor dresati. Poate fi alb sau negru. Are o aroma particulara si se gaseste mai greu, cel alb este foarte scump.

Ingrediente

  • 3-4 bucatele tartufo proaspat
  • orez
  • 1 borcan

Mod de preparare

Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce.

Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce.

Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata.

Se pot de altfel si congela in bucati de hartie.

Eu am folosit alta metoda, in borcanul uscat punem orez, iar bucatile de tartufo le punem printre orez, inchide bine capacul si il tinem in frigider.

Cand avem nevoie scoatem cate o bucatica si lasam borcanul in continuare la rece.

Se da pe razatoare, se foloseste la paste, carne, risotto, oua, pentru prepararea sosurilor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram tartufo?" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu ghebe

Postat de rocsi_1612

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la...

Citeste continuarea

Castraveti picanti pentru burgeri

Postat de Ksenya

Castraveti picanti pentru burgeri

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 17:06
E bine de știut! La cît este de scump nu mai ajungem să-l păstrăm
la 16.08.2015, 17:09
la 16.08.2015, 17:09
asta negru nu siu cat costa,eu l-am primit oricum cred ca e mai ieftin decat cel alb
la 16.08.2015, 18:03
Ooo, am avut eu o banuiala din poza.Nu stiam ca chestiile astea se pot conserva si nici nu am mancat.
la 16.08.2015, 18:05
Cred ca daca am avaea , ar face Ina poze dupa fiecare imbucatura.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking