Ingrediente
- 2 cani fulgi de ovaz
- Seminte de in (dovleac, floarea-soarelui, etc)
- Migdale, nuci crude (alune de padure)
- Stafide, smochine, curmale (merisoare, mere deshidratate)
- Cacao
- Scortisoara
- 5 linguri sirop de artar
Mod de preparare
Pune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului.
Taie curmalele si smochinele in bucati si nu uita sa adaugi merisoarele si stafidele.
Pune cacao si scortisoara, eu am pus cate 2 linguri din fiecare. Amesteca.
Sau pune cacao si cubulete de ciocolata pentru un rasfat suprem. ;)
Adauga siropul de artar, amesteca toate ingredientele si da tava la cuptor.
Lasa cam 15 minute la cuptor, se rumenesc usor la suprafata, apoi amesteca din nou cerealele si fructele si lasa-le din nou la cuptor pana se rumeneste binisor tot amestecul si devine crunchy.
Probabil ca cea mai grea parte a coacerii granolei este sa stii cand e gata coapta. Utilizarea unei temperaturi scazute a cuptorului ajuta la uscarea granolei fara a o coace excesiv, dar granola nu va fi uscata chiar din cuptor -ea se usca pe masura ce se raceste, așa ca scoate-o din cuptor atunci cand arata usor prajita și miroase a miere gatita.
Granola e gata, las-o la racit, apoi depoziteaz-o in borcane cu capac, unde o poti pastra vreme indelungata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa faci granola in casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|