Cum se curata un avocado

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
7 Mar 2017 | 7960 vizualizari

Avocado este singurul fruct care contine grasimi si mai ales “ grasimi bune” - grasimi mononesaturate. Daca il folosesti in salate, in sosuri sau chiar ca baza pentru prajituri, te ajuta si in curele de slabire. Avocado este foarte satios si o sa iti tina de foame timp indelungat.

Ingrediente

  • 2-3 buc de avocado
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor, vezi ca avocado are culoarea verde deschis. Daca avocado-ul este tare, atunci evident, este mult prea crud. Il poti pune intr-o punga de hartie impreuna cu un mar, pentru a se coace mai repede.

Pentru a curata avocado, ai nevoie de un cutit bine ascutit. Mai intai, plimbi cutitul de jur imprejurul avocado-ului, pe sambure. Apoi rotesti cele 2 bucati in sens invers si o sa ai o jumatate cu sambure si una fara. Infigi apoi lama cutitului in sambure si il scoti printr-o usoara rasucire de cutit.

Ca sa scoti pulpa, introdu o lingura pe langa coaja fructului si scobeste miezul cu totul.

Pentru a nu oxida, stropeste pulpa cu putina lamaie pe ambele parti.

O alta metoda de a scoate miezul este cu un pahar, pe care il introduci intre coaja si pulpa si impingi usor.

Oricare dintre metode va e la indemana, avocado este foarte bun.

Puteti adauga peste el ulei de masline, lime, ceapa rosie, ardei iute, rosii, sare, piper, patrunjel sau coriandru si chimion si aveti un guacamole perfect. Gasiti mai multe retete pe bucataras.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata un avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Cum se toaca verdeturile

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Blat de tort clasic

Postat de MotanLaOale

Blat de tort clasic

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2017, 18:45
la 07.03.2017, 19:33
Parca ne-ai spus si ieri
la 07.03.2017, 19:35
A uitat mai Die....
la 07.03.2017, 19:42
insista totusi,poate ma apuc si eu sa mananc avocado,ca n-am mancat in veci
la 07.03.2017, 19:53
Nici io, dar nici ganduri n-am....la niste coste nu insista asa...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking