Ingrediente
- 1 kg arpacas
- 1 kg zahar
- coaja de la o lamaie
- 2 sticlute esenta de rom
- 4 vanilii
- 300 gr nuca
Mod de preparare
Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa.
Se fierbe cu capacul pus pe oala.
Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata apa.
Apoi se pune zaharul si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Se mai fierbe inca 15 minute.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se formeze coaja deasupra.
Dupa ce s-a racit se adauga nuca, romul, coaja de lamaie si vanilia.
Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|