Ingrediente
- 175 g unt (moale daca se poate)
- 175 g zahar tos (eu am pus 125 g brun + 50 g alb)
- 115 g faina + 60 g cacao
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa si zeama de la o portocala
- 50 g ciocolata taiata fulgi
- cate ceva pentru pus deasupra (ciocolata, fulgi de migdale, bombonele si ce mai ai prin casa)
Mod de preparare
Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu).
Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa). Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune coaja +sucul de portocala,amesteca putin. Pune faina + cacao+ praf de copt (pe care le dai inainte prin sita sa nu fie cocoloase). Bate cu mixerul pana s-au incorporat bine. Adauga ciocolata si amesteca incet.
Umple formele cam 2/3, pentru ca ele cresc. Coace 15 minute (de fapt e in functie de cuptor) si verifica daca sunt gata cu scobitoarea.
Orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata si am uns fiecare prajitura, dupa care am pus deasupra diferite bombonele si fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|