Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

Postat de simonacallas in Prajituri
19 Mar 2014 | 4213 vizualizari
Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

Cupcake – prăjiturica fermecătoare, coaptă individual, îmbrăcată în hârtie colorată şi decorată cu un moţ din cremă de unt, frişcă, ciocolată ori bezea – reprezintă unul dintre deliciile „cofetărelii” contemporane. Cea mai veche menţionare scrisă despre cupcakes apare într-o carte de bucate din 1828. La acea vreme, pentru că nu se inventase încă tava pentru brioşe, prăjiturelele erau coapte în mici cupe din ceramică, de aici provenind denumirea „cupcakes”. Astăzi, cupcake înseamnă orice prăjitură de dimensiunea unei ceşti de ceai. Ingredientele obişnuite pentru cupcakes sunt unt, zahăr, ouă, făină. Simple sau umplute; cu ciocolată ori cu fructe, într-o mare varietate de arome şi culori, cupcakes rămân prinţesele lumii deserturilor.

Ingrediente

  • Pentru cupcakes:
  • ● 250 g făină
  • ● 175 g zahăr
  • ● 250 ml lapte
  • ● 90 ml ulei
  • ● 2 ouă
  • ● 1 plic praf de copt
  • ● 2 linguri cacao
  • ● 150 g ciocolată rasă
  • ● arome după gust (esenţă de rom, coajă portocală/lămâie)
  • Pentru frosting:
  • ● 250 g zahăr pudră
  • ● 80 g unt la temperatura camerei
  • ● 25 ml lapte integral
  • ● 2 picături extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă, ulei). În alt vas se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, cacao, zahăr, ciocolată).  Apoi se combină ingredientele lichide cu cele solide. Compoziţia (care are consistenţa unei smântâne groase), se pune cu lingura în tava de brioşe. Formele trebuie să fie umplute cam 2/3, pentru că vor creşte în cuptor. Se coc la foc potrivit, în cuptorul bine încins dinainte, circa 20 minute.

După ce se răcesc, se ornează cu crema preparată astfel: 

 Zahărul se mixează bine cu untul la viteză medie. Apoi se coboară viteza mixerului şi se adaugă laptele, cu lingura, amestecând cu grijă. După ce s-a adăugat tot laptele, se creşte viteza de mixare la maxim şi se continuă amestecarea (cel puţin 5 minute) până când crema devine spumoasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Postat de momo121

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 12:11
Sunt senzatie! Bravo!
la 19.03.2014, 14:58
la 19.03.2014, 15:02
la 19.03.2014, 15:16
ce frumoase sunt
la 19.03.2014, 15:18

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking