Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone

Postat de Brindusa in Prajituri
24 Mar 2012 | 7232 vizualizari
Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone

Cum asta vara am fost foarte prevazatoare si am umplut congelatorul cu fructe de padure, am ajuns sa nu stiu ce sa mai fac din ele :)). De data asta le-am facut suc si le-am pus in cupcakes. Daca ati sti ce culoare mov frumoasa aveau prajiturelele astea inainte de coacere, si cu ce dezamagitor maro - negru le-am scos dupa .... Prin urmare, daca vreti ca interiorul sa ramana mov, nu incercati cu fructe de padure! Dar, daca nu tineti seama de aspectul interior, gustul e foarte bun.

Ingrediente

  • 200 g unt, moale
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic

Pentru crema:

  • 200 g mascarpone
  • 5- 6 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar

Mod de preparare

  • Amesteca bine faina cu praful de copt
  • Amesteca sucul de fructe cu laptele
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare.
  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca numai pana se incorporeaza. Pune lichidele, apoi restul de faina amestecand dupa fiecare  (nu prea mult, ca sa nu se ridice prajiturelele prea mult la copt). In final amesteca usor si ciocolata.
  • Pune coca in hartii speciale, in tavi speciale si coace-le 15 minute la 180 C
  • Scoate-le pe un gratar de fier si lasa-le sa se raceasca bine.
  • Pentru frosting amesteca mascarpone cu zahar, apoi coloreaz-o cum iti place. Orneaza prajiturelele cand sunt complet racite.
  • Pastreaza-le la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de mere

Postat de simona72

Prajitura cu mousse de mere

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 22:01
ce as savura una
la 24.03.2012, 22:07
si eu una
la 24.03.2012, 22:18
ce frumoase sunt
la 24.03.2012, 22:24
vreau si eu
la 24.03.2012, 22:28
ce frumos arata!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking