Cupe de mamaliga cu oua

Postat de bitza in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2010 | 16585 vizualizari
Cupe de mamaliga cu oua

Ingrediente

  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 6 oua
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Se face o mamaliga din malai si apa si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba.
In tava de muffins am uns 6 forme cu ulei. Mamaliga se pune in forme de muffins,folosind o lingurita pe care o inmuiati continuu in apa rece ca sa puteti modela mamaliga pe pereti, sa-i dati forma de cupa(eu am gasit un paharut mic,am pus cate o lingura in fiecare forma si am apasat cu paharul trecut prin apa rece).In fiecare cupa spargeti un ou(eu am mai oprit albus pt ca dadea pe langa) Condimentati cu sare, piper si boia.Dati la cuptor pana oul e facut. Scoateti cupele din forme ajutandu-va de un cutit pe care-l treceti pe langa cupa sa se defaca de pe peretii formei.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de mamaliga cu oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tartine cu crema de branza si somon afumat

Postat de Oana

Tartine cu crema de branza si somon afumat

Se mixeaza cu blenderul somonul afumat impreuna cu crema de branza, se adauga mararul tocat fin, zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust si se aseaza crema pe feliile de bagheta. Se orneaza cu...

Citeste continuarea

Foietaj de casa cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Foietaj de casa cu branza sarata

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2010, 20:23
ce frumusete
la 17.04.2010, 20:26
buna idee...
la 17.04.2010, 20:49
super, imi place ideea
la 17.04.2010, 20:55
ce frumoase sunt...... imi place ideea cu forma de briose....
la 17.04.2010, 21:17
ce frumusele sunt

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking