Ingrediente
- aprox.400 g faina (mai puneti dupa caz pana nu se mai lipeste aluatul pe maini)
- 12 g drojdie proaspata
- 1 praf de sare
- 1 lingura de zahar
- 1 varf cutit unt
- 150 ml apa calduta
- 150 g piure de dovleac copt
- 2 linguri de susan
- 25 ml ulei
Mod de preparare
Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura.
Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va adauga la aluatul nostru si continuam amestecarea.
Aduagam si praful de sare, uleiul si untul.Framantam bine, scoatem din vas acum aluatul si-l framantam pe masa de lucru presarata cu faina.
Apoi rupem mici bucatele si le rulam in podul palmei realizand grisine lungi.Le tavalim prin susan.
Asezam o coala de hartie de copt pe o tava mare de cuptor si asezam acolo grisinele noastre.
Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa pana se rumensc grisinele.Eu le-am intors pe ambele parti.
Din o parte din aluat am realizat o maturica, o galetusa si un foras, asa ca pentru curatenia de toamna!:)) sper sa va placa, familia mea le-a rontait cu mare placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curatenia de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|