Ingrediente
- pentru 4 portii de 8 bucati de curcan ( eu am pus pulpa si bucati de piept taiate cam la 100-150 grame bucata)
- 8 cartofi intregi,
- 4 -5 ciuperci champinion mari,
- 2 fire de ceapa verde taiata rondele mici,
- o jumatate de ardei rosu
- o bucata de telina date pe razatoarea de cascaval,
- sare,
- piper,
- boia,
- 100 ml ulei de masline,
- o lingura de rozmarin cu salvie maruntite ( eu am pus congelate ca asa aveam, puteti sa puneti si uscate) ,
- o lingurita amestec de legume la borcan au legume deshidratate.
Mod de preparare
Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta. Punem peste ele ceapa verde maruntita si ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un sos din 100 ml ulei, sare, piper, boia, amestecul de legume, verdeturile tocate si 50 ml de apa. Turnam compozitia peste legume si sunt gata pentru pus la cuptor.
Se pun la cuptorul preincazit la 230 de grade si le lasam cu capac pentru 45 de minute si apoi scoatem capacul si mai lasam 15-20 minute sa se rumeneasca putin si sa scada apa. Daca faceti in vas de yena puteti sa lasati putin mai mult, vasul roman are si calitatea de a prepara mai repede mancarea din cauza aburilor . Se serveste fierbinte cu paine de casa si muraturi, eu pus langa ea de aceasta data picarella ( salata aceea picanta cu adrei rosu, ceapa si ardei iute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan bucati cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|