Curcan cu morcovi si varza la cuptor

Postat de andaoana in Curcan
10 Mar 2014 | 3228 vizualizari
Curcan cu morcovi si varza la cuptor

Ingrediente

  • o bucata carne curcan
  • 2 legaturi de morcovi proaspeti
  • o jumate de varza alba
  • cativa cartofi
  • un pahar de vin alb sec (100 ml)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor.

Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper si ii facem un masaj bun . O asezam in tava cu pielea in jos si o punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute.

Va iesi grasimea din ea .

Dupa acest timp in care carnea s-a gatit singura in cuptor scoatem tava, intoarcem carnea cu partea de jos in sus si asezam in jurul ei legumele .

Presaram sare pe legume ( nu le sarati inainte pentru ca sarea scoate apa din ele )si dam tava din nou la cuptor . Dupa 10 minute turnam paharul de vin alb si lasam pana cand este gata (inca jumate de ora).

Inainte sa scoateti din cuptor verificati daca sunt facute .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu morcovi si varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Postat de Ela68

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Mod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se...

Citeste continuarea

Snitel crocant cu tarate de ovaz

Postat de Ela68

Snitel crocant cu tarate de ovaz

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2014, 13:30
buuuuuu
la 10.03.2014, 13:32
asta da!
la 10.03.2014, 13:45
Asta-mi place!
la 10.03.2014, 14:01
super
la 10.03.2014, 14:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking