Ingrediente
- o bucata carne curcan
- 2 legaturi de morcovi proaspeti
- o jumate de varza alba
- cativa cartofi
- un pahar de vin alb sec (100 ml)
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor.
Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper si ii facem un masaj bun . O asezam in tava cu pielea in jos si o punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Va iesi grasimea din ea .
Dupa acest timp in care carnea s-a gatit singura in cuptor scoatem tava, intoarcem carnea cu partea de jos in sus si asezam in jurul ei legumele .
Presaram sare pe legume ( nu le sarati inainte pentru ca sarea scoate apa din ele )si dam tava din nou la cuptor . Dupa 10 minute turnam paharul de vin alb si lasam pana cand este gata (inca jumate de ora).
Inainte sa scoateti din cuptor verificati daca sunt facute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu morcovi si varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|