Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Postat de alldaycooking in Mancaruri cu carne
15 Ian 2012 | 3800 vizualizari
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Ingrediente

  • Friptura:
  • 1 pulpa de curcan
  • 2 linguri de unt
  • piper alb
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 pahar sampanie
  • Piure de sfecla rosie:
  • 3 sfecle rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • Mazare cu unt:
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura de unt
  • sare

Mod de preparare

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt umezita. Am copt la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, dupa care am redus temperatura la 200 grade Celsius. Pulpa pe care am pregatit-o eu era destul de mare si timpul de coacere a fost mai lung. O proba rapida pentru a stii daca e facuta carnea e intepatul cu furculita, daca sucul care se scurge e rozaliu ar trebui prelungit timpul de coacere. Inainte de a felia pulpa de curcan, eu am inlaturat pielita. Pentru piure, am curatat sfeclele si le-am taiat cubulete. Am acoperit sfeclele cu apa si le-am pus la fiert impreuna cu 2 linguri de otet balsamic. Cand a fost fierta sfecla, lichidul scazuse destul de mult, dar a fost necesar sa mai arunc din apa pentru a nu avea un piure prea lichid. Cu ajutorul blender-ului  stick am pasat sfecla, iar la final am adaugat 1 lingura de unt si putina sare. Langa piure-ul de sfecla am adaugat putin sos de hrean. Mazarea am fiert-o in foarte putina apa. Cand apa s-a evaporat un adaugat untul si sarea si am lasat pe foc pana cand untul s-a topit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si rosii cherry

Postat de caroline

Varza cu carnati si rosii cherry

Varza o curatam de frunzele de la suprafata,apoi o tocam fin, presaram sare si frecam.Lasam astfel pana preparam carnatii. Carnatii ii spalam si ii feliem rondele.Punem intr-o tigaie uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2012, 08:47
ce bunatate!!!!!
la 15.01.2012, 08:56
Ce matinala esti Danuta! Noroc ca facusem mancare ieri, altfel veneam la tine ca tare bine arata ostropelul tau! Te pup!
la 15.01.2012, 09:45
Grozav!
la 15.01.2012, 10:04
Multumesc Gaby!
la 15.01.2012, 10:41
chiar imi place

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking