Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Postat de alldaycooking in Mancaruri cu carne
15 Ian 2012 | 3815 vizualizari
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Ingrediente

  • Friptura:
  • 1 pulpa de curcan
  • 2 linguri de unt
  • piper alb
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 pahar sampanie
  • Piure de sfecla rosie:
  • 3 sfecle rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • Mazare cu unt:
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura de unt
  • sare

Mod de preparare

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt umezita. Am copt la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, dupa care am redus temperatura la 200 grade Celsius. Pulpa pe care am pregatit-o eu era destul de mare si timpul de coacere a fost mai lung. O proba rapida pentru a stii daca e facuta carnea e intepatul cu furculita, daca sucul care se scurge e rozaliu ar trebui prelungit timpul de coacere. Inainte de a felia pulpa de curcan, eu am inlaturat pielita. Pentru piure, am curatat sfeclele si le-am taiat cubulete. Am acoperit sfeclele cu apa si le-am pus la fiert impreuna cu 2 linguri de otet balsamic. Cand a fost fierta sfecla, lichidul scazuse destul de mult, dar a fost necesar sa mai arunc din apa pentru a nu avea un piure prea lichid. Cu ajutorul blender-ului  stick am pasat sfecla, iar la final am adaugat 1 lingura de unt si putina sare. Langa piure-ul de sfecla am adaugat putin sos de hrean. Mazarea am fiert-o in foarte putina apa. Cand apa s-a evaporat un adaugat untul si sarea si am lasat pe foc pana cand untul s-a topit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iepure cu cartofi la cuptor

Postat de sufletista

Iepure cu cartofi la cuptor

Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...

Citeste continuarea

Rulada din pulpa de porc

Postat de Ina

Rulada din pulpa de porc

Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa. Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2012, 08:47
ce bunatate!!!!!
la 15.01.2012, 08:56
Ce matinala esti Danuta! Noroc ca facusem mancare ieri, altfel veneam la tine ca tare bine arata ostropelul tau! Te pup!
la 15.01.2012, 09:45
Grozav!
la 15.01.2012, 10:04
Multumesc Gaby!
la 15.01.2012, 10:41
chiar imi place

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking