Cus-cus cu aripioare si cascaval

Postat de Ina in Paste
22 Apr 2010 | 6774 vizualizari
Cus-cus  cu aripioare si cascaval

Pana acum cateva luni nu stiam sa gatesc cus-cus. Acum gatesc frecvent, imbunatatind reteta de fiecare data. Reteta de baza am preluat-o de la miha, careia-i multumesc din suflet. :-*

Ingrediente

  • 6 aripioare
  • 250 g. cus-cus ( cu bob mare)
  • 400 ml. supa de pasare
  • rosii decojite, in bulion ( 200g)
  • busuioc maruntit
  • cascaval felii ( 200 g)
  • unt sau ulei de masline pentru uns tava
 

Mod de preparare

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt sau ulei de masline. Punem cus-cus-ul in vas ( eu am gasit cus-cus cu bobul foarte mare fabricat in Greica), peste care turnam 400 ml. supa fierbinte de pasare ( putem folosi un cub knorr de pasare).

Bagam vasul la cuptor 15 minute, pentru a se umfla putin cus-cus-ul.

Aripioarele le oparim, le condimentam si le frigem in tava fara ulei. Cand sunt rumene, le asezam in vas, peste cus-cus, apoi le acoperim cu bucati de rosii decojite si presaram busuioc in tot vasul.

Cascavalul il taiem felii pe care le aranjam in vas, acoperind arnea si cus-cus-ul. Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si totul capata o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu aripioare si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cus-cus cu legume la gratar

Postat de rhapsody

Cus-cus cu legume la gratar

1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute. 2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa...

Citeste continuarea

Paste carbonara

Postat de sufletista

Paste carbonara

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2010, 22:52
trebuie sa incerc si eu cus cus-ul asta, ca sunt tare curioasa ce gust are
la 23.04.2010, 00:07
super bun am vrut 5 furuclite dar sa oprit la 4
la 23.04.2010, 08:21
nadina, e ok
la 23.04.2010, 08:23
pusikmea, daca ai papat lasagna, e pe aproape. De mine s-a tinut sotul sa-i fac, ca-i facea bunica-sa cand era copil . Acum fac ca-mi place si mie mult

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking