Ingrediente
- 250 g cus-cus
- 100 g cascaval (razuit)
- 1/2 lgt busuioc uscat
- 1 fir ceapa verde (taiata marunt)
- 1/4 lgt sare
- 1 lg ulei de masline
- 6 rosii potrivite (750 g)
- pt fiert pastele:
- 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline
Mod de preparare
1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).
2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.
4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.
5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.
Servesti ca atare sau ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|