Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
18 Mar 2019 | 3256 vizualizari
Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Fasolea roșie conservată și cuscus -ul, hidratat în apă fiartă cu legume uscate și puțin ulei de cocos, s-au combinat perfect cu murăturile din cămara mea. A ieșit un preparat de post aromat, gustos și foarte sățios!

Ingrediente

  • 100 g cuscus
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță, cu vârf, ulei de cocos, solid
  • 1 linguriță legume uscate Sano Vita
  • 400 g fasole roșie conservată
  • 3 castraveciori murați
  • 4 felii de gogoșari murați
  • câteva rondele de morcovi murați

Mod de preparare

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac. Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform. Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici. Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat, care s-a răcit între timp. Sare sau alte condimente nu mai este nevoie să adăugăm, pentru că avem murăturile sărate și, eventual, ușor picante. Puțină verdeață putem să adăugăm, pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată. Legumele uscate și uleiul de cocos, dau gust bun cușcușului și arome plăcute. Putem servi preparatul simplu, pentru că este sățios și poate ține loc de orice masă. Îl putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu fasole rosie si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)

Postat de Ina75

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)

Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam fin usturoiul. Taiem rosiile in cubulete. Pregatim aragazul.Pregatim o cratita cu apa, in care punem...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu bucatele de soia

Postat de panacris

Mancare de praz cu bucatele de soia

Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2019, 12:46
foarte bun!!!
la 18.03.2019, 13:01
Bun de tot !!!!
la 18.03.2019, 13:15
la 18.03.2019, 13:33
Mie imi place!
la 18.03.2019, 13:36
Îmi place mult cus-cusul...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking