Ingrediente
- 200 grame de cus-cus
- 2 litri de apă rece
- 1/2 linguriță de sare
- Pentru sos:
- 200 grame de ciuperci champignons
- 75-100 grame de unt
- 2 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri încărcate de smântână grasă
- 1 lingură de făină albă
- 2 linguri de ulei
- 200 ml de supă de legume (sau concentrată, sau apă simplă)
- 1/2 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, și se mărunțesc.
Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește se adaugă untul feliat și apoi ceapa și usturoiul, mărunțite. Se sotează ușor aceste legume și se adaugă ciupercile tăiate. Se prepară ciupercile înăbușit, la foc mic și când mai scade apa pe care au lăsat-o, se adaugă 100 ml de supă de legume (sau concentrată, sau chiar apă) și se lasă tigaia acoperită la foc mic, ca să se pătrundă bine ingredientele și să scadă lichidul.
Când lichidul a mai scăzut, se adaugă smântâna amestecată cu făina și subțiată cu 100 ml de supă de legume (sau concentrată, sau apă simplă). Se fierbe sosul timp de 6-7 minute, la foc mic, după care se condimentează cu sare și piper, după gust și se ia tigaia de pe foc. Se adaugă mărar tocat fin.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când este gata fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece, se scurge și se pune pe un platou.
Se toarnă sosul fierbinte peste cus-cus și se servește imediat, ca preparat simplu, sau ca garnitură lângă un preparat de carne slabă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|