Cus-cus exotic

Postat de Toamna07 in Pui
1 Iun 2012 | 7849 vizualizari
Cus-cus exotic

In general cuscus(couscous) este asociat cu mancarea marocana, dar este savurat atat in Africa, cat si in Orientul Mijlociu. Datorita usurintei in preparare precum si datorita beneficiilor pe care le aduce acest produs sanatatii, a devenit foate popular si in alte parti ale lumii. Reteta mea este una delicioasa ,exotica cu gusturi tropicale ! :)

Ingrediente

Ingrediente :

  • 300 g cuscus
  • 600 g piept de pui
  • 1 avocado
  • 1 lamaie
  • 2 portocale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
  • sare si piper

Mod de preparare

Mod de preparare :


Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si  frigem pieptul de pui  ,la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic(prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle.Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul ,am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o  portocala si o lamaie ,am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper.Acest dresing l-am turnat peste cuscus .Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete,patrunjelul, avocado si portocala .

Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)

50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata

Deosebit de gustos !


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus exotic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

Postat de Lia1

Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

SALATA DE MORCOV MARINAT Este recomandat ca aceasta salata sa se faca cu o zi inainte si sa se tina in borcan cu capac. Imprumuta mult mai bine aromele, se face mai buna. Morcovii se...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Postat de panacris

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2012, 19:38
la 01.06.2012, 21:07
la 01.06.2012, 21:34
bun
la 01.06.2012, 23:00
la 01.06.2012, 23:20
place

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking