Cus-cus exotic

Postat de Toamna07 in Pui
1 Iun 2012 | 7836 vizualizari
Cus-cus exotic

In general cuscus(couscous) este asociat cu mancarea marocana, dar este savurat atat in Africa, cat si in Orientul Mijlociu. Datorita usurintei in preparare precum si datorita beneficiilor pe care le aduce acest produs sanatatii, a devenit foate popular si in alte parti ale lumii. Reteta mea este una delicioasa ,exotica cu gusturi tropicale ! :)

Ingrediente

Ingrediente :

  • 300 g cuscus
  • 600 g piept de pui
  • 1 avocado
  • 1 lamaie
  • 2 portocale
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
  • sare si piper

Mod de preparare

Mod de preparare :


Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si  frigem pieptul de pui  ,la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic(prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle.Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul ,am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o  portocala si o lamaie ,am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper.Acest dresing l-am turnat peste cuscus .Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete,patrunjelul, avocado si portocala .

Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)

50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata

Deosebit de gustos !


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus exotic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa,...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de timea

Pulpe de pui la cuptor

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu toate condimentele.   Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele pene care nu au ce cauta acolo, le trecem prin uleiul condimentat si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2012, 19:38
la 01.06.2012, 21:07
la 01.06.2012, 21:34
bun
la 01.06.2012, 23:00
la 01.06.2012, 23:20
place

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking