Deliciu cu cafea si portocale

Postat de diaconta in Prajituri
30 Ian 2011 | 13021 vizualizari
Deliciu cu cafea si portocale

Pentru ca aveam o galeata de portocale si ma cam saturasem sa beau doar suc,m-am gandit sa fac o prajiturica cu portocale.Pentru blat m-am inspirat de la Julie si asa mi-am potolit si pofta de cafea.Rezultatul este categoric pe gustul meu,sper sa va placa si voua.

Ingrediente

Blat:

  • 200  gr unt
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • portocale (10 buc)
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina

Jeleu:

  • 350 gr sirop de zmeura
  • 1 1/2 plic tort jelee rosu

Mod de preparare

Blat:

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.

Crema:

Hidratam gelatina cu putina apa rece.

Sucul obtinut de la portocale (aproximativ 900 ml) il punem pe foc.Praful de budinca il amestecam cu 4 linguri de zahar pudra si putin suc de portocale.

Cand fierbe sucul punem budinca si amestecam cu un tel,avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Cand amestecul este caldut incorporam gelatina.

Mai lasam crema sa se raceasca,atat cat sa o putem intinde deasupra prajiturii fara a se prelinge pe margini.

Jeleu:

Amestecam gelatina cu siropul si punem pe foc sa dea un clocot.Luam de pe foc si amestecam sa se raceasca pana cand este destul de gros sa-l putem intinde pe prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cafea si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (81)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura vanilata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura vanilata

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2011, 16:32
Da' ce bine arata! Da' ce buna tre' sa fie!
la 30.01.2011, 16:34
la 30.01.2011, 16:36
ce prajitura eleganta
la 30.01.2011, 16:39
Gaby ,tare buna-i
la 30.01.2011, 16:40
Ina
@ Miti,se vroia foarte simpla

Vezi toate comentariile (81)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking