Ingrediente
Blat:
- 200 gr unt
- 300 gr zahar
- 6 oua
- 3 linguri cafea
- 3 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 9 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Crema:
- portocale (10 buc)
- 1 budinca vanilie
- 1 budinca frisca
- 4 linguri zahar pudra
- o lingurita gelatina
Jeleu:
- 350 gr sirop de zmeura
- 1 1/2 plic tort jelee rosu
Mod de preparare
Blat:
Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.
Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.
Crema:
Hidratam gelatina cu putina apa rece.
Sucul obtinut de la portocale (aproximativ 900 ml) il punem pe foc.Praful de budinca il amestecam cu 4 linguri de zahar pudra si putin suc de portocale.
Cand fierbe sucul punem budinca si amestecam cu un tel,avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Cand amestecul este caldut incorporam gelatina.
Mai lasam crema sa se raceasca,atat cat sa o putem intinde deasupra prajiturii fara a se prelinge pe margini.
Jeleu:
Amestecam gelatina cu siropul si punem pe foc sa dea un clocot.Luam de pe foc si amestecam sa se raceasca pana cand este destul de gros sa-l putem intinde pe prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cafea si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (81)
|