Ingrediente
- Blat:
- 500 gr faina
- 150 gr zahar
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 20 gr drojdie proaspata sau 5 gr drojdie uscata
- 300 ml lapte
- 100 gr unt+ pentru uns formele
- 3 linguri rom
- 1 lingurita coaja rasa de portocale
- vanilie
- un praf de sare
- 150 gr stafide
Sirop:
- 700 ml apa
- 300 gr zaghar
- 2 linguri rom
Frisca Fructe proaspete
Mod de preparare
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit caldut, drojdia si restul de lapte caldut. Framantam un aluat asemanator cu cel de cozonac, dar mai subtire. Adaugam stafidele hidratate in putina apa calda si amestecam.
Punem compozitia in formele unse cu unt. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut 1/2 de ora.
Dam formele la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute. Pentru a le putea manevra mai usor punem formele in tava mare de la aragaz.
Intre timp pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul 2-3 minute, dam jos si adaugam romul.
Cand prajiturile sunt gata, scoatem tava din cuptor, le lasam cateva minute sa se racoreasca si le scoatem pe o tava.
Turnam siropul peste prajituri si le lasam sa se raceasca.
Servim prajiturile reci decorate cu frisca naturala si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|