Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Dec 2018 | 1993 vizualizari
Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci. Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data . https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html

Ingrediente

  • 770 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata de 11 g.
  • 120 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1 lingurita mica de aroma de vanilie
  • Pentru dorat : 1 galbenus si 1 lingura de lapte
  • zahar perlat
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.

Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.

Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.

Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.

Puneti deasupra bilele mici.

 Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca  1 -2 ore.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.

Decorati cu zahar perlat.

Dati la cuptor timp de 20 de minute.

Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.

(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi cu lingura

Postat de gurita_ta2005

Gogosi cu lingura

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...

Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de BakeUpArtist

Desert tarta Tatin

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2018, 21:55
Ce bine suna si ce bune or fi!
la 06.12.2018, 21:58
Ce bune o fi lângă o cafea
la 06.12.2018, 22:22
Cred ca-i tare gustoasa vanilata asta
la 06.12.2018, 22:32
Ahhhh cat de mult imi plac
la 06.12.2018, 22:32
Nu m-aș fi gândit că brânza este în aluat, nu ca umplutură. Cred că ar fi interesant de încercat...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking