Desert briose cu dovlecel si cafea

Postat de andaoana in Dulciuri
24 Mar 2017 | 1991 vizualizari
Desert briose cu dovlecel si cafea

O reteta foarte gustoasa, desi poate parea ciudata din cauza dovlecelului din aluat. Prajiturile cu morcovi sunt foarte gustoase, asa ca am zis sa incerc si cu dovlecel. Sa stiti ca nu se simte deloc gustul dovlecelului, dar au o consistenta foarte faina, sunt pufoase, dar usor umede. Dupa cum puteti vedea, eu le-am pregatit impreuna cu Oana care a fost incantata de ele, mai ales ca erau negre si cu o usoara aroma de cafea.  In loc de cafea, puteti folosi cacao, adaugati in faina 2-3 linguri de cacao de buna calitate sau de pudra de roscove.

Ingrediente

  • 150 gr dovlecel razuit
  • 130 gr faina
  • 50 gr tarate ovaz
  • 110 gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1lingurita cafea solubila
  • 30 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.

Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.

Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.

Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta. 

Faina impreuna cu taratele de ovaz, cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.

Spargem ouale, adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam. La final, punem nucile si dovlecelul razuit,dar nestors. Dovlecelul il adaugam asa cum este, cu tot cu sucul pe care il lasa. Daca vi se pare ca este prea moale, atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.

 Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand trec testul scobitorii, in jur de 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu dovlecel si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

Postat de rocsi_1612

Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

Bezeaua: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Zaharul pudra il cernem. Incepem si incorporam zahar pudra in albusurile spuma, cate putin, mixand dupa fiecare adaugare. Mixam cel...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 11:41
delicioase!
la 24.03.2017, 11:59
Ce combinatie faina!
la 24.03.2017, 11:59
Ce combinatie interesanta....
la 24.03.2017, 12:21
bune bune
la 24.03.2017, 13:22

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking