Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata

Postat de Valclaudia in Dulciuri
11 Mai 2017 | 2278 vizualizari
Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata

 Dau si cafeaua ;) Buna dimineata! :)

Ingrediente

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • putin praf de copt
  • 2 picaturi esenta de zmeura
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr fructe confiate
  • 6 linguri faina
  • banuti de ciocolata alba
  • banuti de ciocolata neagra
  • sclipici alimentar

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 

Asezam in tava de briose hartiutele.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Peste galbenusuri, punem zaharul si cel vanilat, esenta de zmeura, mixam pana se albesc galbenusurile, apoi adaugam uleiul, pe rand, lingura dupa lingura si mixam.

Adaugam si apa minerala, fructele confiate, iar la final incorporam alternativ faina si albusurile batute spuma.

Omogenizam usor cu o lingura de lemn sa nu se lase compozitia.

Umplem formele de briose cu aceasta compozitie la 3/4 din capacitate, asezam apoi banuti de ciocolata alba si neagra peste compozitie si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, apoi briosele pe un gratar, le lasam la racit si la final, le dichisim cu putin sclipici alimentar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....

Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de vio_dreams

Dulceata din flori de salcam

Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!  Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2017, 06:20
Bună dimineața! 🌻Servesc cu mare drag o și o brioșă bună!
la 11.05.2017, 07:49
Vin cu o cafea !
la 11.05.2017, 07:54
Numai bune la
la 11.05.2017, 07:59
Bene! vreau si eu!
la 11.05.2017, 08:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking