Ingrediente
- 1 iaurt mic de 140 grame
- 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt)
- 2 oua
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala
- 1 esenta de lamaie
- 3 cutii de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- ¾ cutie de unt topit sau ulei (eu am pus ulei de palmier)
- gem de prune
Mod de preparare
Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza. Se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt, topiti-l putin sa fie moale.
Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung.
Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru 25-30 minute.
Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|