Ingrediente
- 2 oua
- 300 gr faina
- un iaurt de banane de 150 ml
- o lg smantana groasa
- 2 banane
- zahar dupa gust, cam 150 gr
- 100 ml ulei
- coaja rasa de porocala si lamaie
- un praf de copt
- gem de caise si de prune
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)
Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|