Briose cu banane si gem

Postat de adasev12 in Dulciuri
12 Iul 2011 | 4786 vizualizari
Briose cu banane si gem

am desoperit si eu briosele si mi-au cam intrat la suflet...din pacate inca nu am forme de briose, dar am aceste forme de savarine si le fac in ele...au forma ovala, dar gustul conteaza pana la urma mai mult....

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • un iaurt de banane de 150 ml
  • o lg smantana groasa
  • 2 banane
  • zahar dupa gust, cam 150 gr
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de porocala si lamaie
  • un praf de copt
  • gem de caise si de prune

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)

Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Postat de Nadyne

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o...

Citeste continuarea

Mucenici muntenesti

Postat de Constelatialeu

Mucenici muntenesti

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 14:25
ce dragute...
la 12.07.2011, 14:30
bune
la 12.07.2011, 14:37
la 12.07.2011, 14:38
la 12.07.2011, 14:47
Bune, bune !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking