Desert cheesecake brownies

Postat de Bucataras in Prajituri
11 Sep 2019 | 2601 vizualizari
Desert cheesecake brownies

Reteta de cheesecake brownies este o combinatie dementiala de doua deserturi, deopotriva pentru iubitorii de ciocolata si pentru cei ce prefera cheesecake-ul.  Pentru reteta aceasta am inlocuit faina alba cu amidonul de porumb, care este un agent de ingrosare natural, fara gluten, plus ca face blatul mai cremos decat daca ar fi preparat cu faina. 

Ingrediente

  • 150 g chipsuri de ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg de zahar pudra
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 3 lg cacao
  • 5 lg amidon de porumb
  • un praf de sare
  • Esenta de rom
Pt stratul de cheesecake:
  • 1 cutie mascarpone
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • vanilie

Mod de preparare

 

 Incalzeste cuptorul la 180 grade C.

Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.

Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb, zaharul pudra si praful de sare.

Adauga ingredientele uscate peste cele umede si mixeaza pana compozitia devine fina.

Presara si restul chipsurilor de ciocolata.

 Pentru stratul de cheesecake amesteca ingredientele intr-un bol: intai crema mascarpone cu zaharul, apoi vanilia si oul, pana mixtura devine pufoasa.

 Pregateste o forma de copt cu dimensiunile de 20-25 cm. Unge cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt. Toarna 2/3 din crema pentru brownie in forma si niveleaza cu spatula de silicon.

Adauga stratul de cheesecake cu grija, apoi si restul de brownie in fir subtire sau imprastie-l cu spatula pe deasupra.

Pune la cuptor pentru 30-35 minute, dar urmareste prajitura cu atentie, sa nu se usuce prea tare.

Lasa prajitura la racit complet si foloseste-te de hartie pentru a o scoate din forma.

Taie brownie cheesecake in patrate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake brownies" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul. Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua....

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2019, 15:13
la 11.09.2019, 15:17
Minunat!
la 11.09.2019, 15:36
Adauga comentariu...
la 11.09.2019, 15:37
O bunătate!
la 11.09.2019, 18:22
perfecta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking