Desert cheesecake brownies

Postat de Bucataras in Prajituri
11 Sep 2019 | 2595 vizualizari
Desert cheesecake brownies

Reteta de cheesecake brownies este o combinatie dementiala de doua deserturi, deopotriva pentru iubitorii de ciocolata si pentru cei ce prefera cheesecake-ul.  Pentru reteta aceasta am inlocuit faina alba cu amidonul de porumb, care este un agent de ingrosare natural, fara gluten, plus ca face blatul mai cremos decat daca ar fi preparat cu faina. 

Ingrediente

  • 150 g chipsuri de ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg de zahar pudra
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 3 lg cacao
  • 5 lg amidon de porumb
  • un praf de sare
  • Esenta de rom
Pt stratul de cheesecake:
  • 1 cutie mascarpone
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • vanilie

Mod de preparare

 

 Incalzeste cuptorul la 180 grade C.

Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.

Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb, zaharul pudra si praful de sare.

Adauga ingredientele uscate peste cele umede si mixeaza pana compozitia devine fina.

Presara si restul chipsurilor de ciocolata.

 Pentru stratul de cheesecake amesteca ingredientele intr-un bol: intai crema mascarpone cu zaharul, apoi vanilia si oul, pana mixtura devine pufoasa.

 Pregateste o forma de copt cu dimensiunile de 20-25 cm. Unge cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt. Toarna 2/3 din crema pentru brownie in forma si niveleaza cu spatula de silicon.

Adauga stratul de cheesecake cu grija, apoi si restul de brownie in fir subtire sau imprastie-l cu spatula pe deasupra.

Pune la cuptor pentru 30-35 minute, dar urmareste prajitura cu atentie, sa nu se usuce prea tare.

Lasa prajitura la racit complet si foloseste-te de hartie pentru a o scoate din forma.

Taie brownie cheesecake in patrate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake brownies" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

Postat de gusti

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva. Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la...

Citeste continuarea

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Postat de Oana

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare Topiti untul si amestecati-l separat cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 11.09.2019, 15:13
la 11.09.2019, 15:17
Minunat!
la 11.09.2019, 15:36
Adauga comentariu...
la 11.09.2019, 15:37
O bunătate!
la 11.09.2019, 18:22
perfecta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking