Desert cheesecake cu Pomelo

Postat de panacris in Prajituri
31 Ian 2018 | 3840 vizualizari
Desert cheesecake cu Pomelo

Bunnnnn, simplu și răcoritor! ;) Mulțumesc șefei mele pentru rețetă ;) E și ea Bucătăraș ;) doar că nu-i prea activă :D ne urmărește din umbră ;) 

Ingrediente

  • Biscuiți cu cacao 300 g
  • Unt grăsime 65% 200 g
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g
  • Smântână pentru frișcă 400 g
  • Gelatină 1 plic
  • Zahăr pudră 150 g
  • Pentru topping:
  • Pomelo ½ bucată
  • Tort gelle transparent 1 plic

Mod de preparare

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează,  într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.

Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!) , apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.

Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute. 

Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic ( gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Pomelo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Amandine

Postat de robert_badica

Amandine

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula...

Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de andaoana

Chec zebra

Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine . Impartim...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 31.01.2018, 21:28
S-au terminat portocalele?
la 31.01.2018, 21:28
Super arata!
la 31.01.2018, 21:36
Cleme, pomelo, e mai mare Așa pe măsura Casei Zmeilor! )
la 31.01.2018, 21:42
Bun!
la 31.01.2018, 21:52
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking