Ingrediente
- 4 ouă medii
- 100 g zahăr
- 125 g făină
- 250 ml lapte
- 300 g cireșe
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 20 g unt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.
Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.
Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm zahăr, pentru a se desprinde prăjitura ușor după coacere.
Presărăm la baza formei cireșele, după ce le îndepartam sâmburii, apoi întindem compoziția peste ele.
Compoziția trebuie să fie fluidă ca și cea de clătite, poate chiar mai subțire puțin.
Coacem prăjitura pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se tempereze puțin, apoi o pudrăm cu zahăr si o servim, fie caldă, fie rece de la frigider.
Este la fel de bună, în ambele variante.
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|