Ingrediente
- 1,200 kg. faina
- 700 g. untura
- 200 g. smantana cu 30%grasime
- 200 ml apa minerala
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic drojdie uscata
- un praf de sare(cat un vf. de cutit)
- zahar pudra pentru pudrat cornuletele
- UMPLUTURA
- 2 borcane gem de prune
- 300 g, nuca macinata mare
- 1 plic zahar cu rom
Mod de preparare
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.
Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.
Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.
Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.
Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .
Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.
Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.
Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.
Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.
Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.
Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Din intreaga cantitate au iesit 4 tavi mari de la aragaz.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|