Desert cornulete fragede cu gem

Postat de Bunica in Dulciuri
16 Feb 2021 | 5322 vizualizari
Desert cornulete fragede cu gem

Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza   

Ingrediente

  • 1,200 kg. faina
  • 700 g. untura
  • 200 g. smantana cu 30%grasime
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare(cat un vf. de cutit)
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele
  • UMPLUTURA
  • 2 borcane gem de prune
  • 300 g, nuca macinata mare
  • 1 plic zahar cu rom

Mod de preparare

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.

Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.

Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.

Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.

Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .

Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.

Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.

Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.

Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.

Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.

Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Din intreaga cantitate au iesit 4  tavi mari de la aragaz.

Se servesc reci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2021, 19:42
La cornulete vin oricand! Le ador pe acestea cu gem si nuca!
la 16.02.2021, 19:45
Și mie îmi plac și nu refuz o porție!
la 16.02.2021, 19:53
VaiiiBuni, ai pacatuit...cineva e fericit...
la 16.02.2021, 19:58
Bune!
la 16.02.2021, 21:05

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking