Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Iul 2017 | 4542 vizualizari
Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

Ingrediente

  • 2 oua de casa
  • 250 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/4 plic praf de copt
  • 250 gr. unt gras (sau 200 gr. untura)
  • 180 gr. lapte batut
  • 600 gr. faina alba

Umplutura:

  • 1 borcan gem de prune
  • 100 gr. nuca de cocos rasa

Pentru pudrat:

  • 50 gr. zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut.

Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Gemul de prune il omogenizam cu nuca de cocos.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Scoatem aluatul din frigidr pe masa de lucru infainata.

Formam un sul pe care il vom imparti in 8 parti.

Fiecare parte o trecem prin faina, apoi o intindem cu sucitoarea si impartim apoi in 8 foaia rezultata, vezi foto.

La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de umplutura, apoi rulam cornuletele strans si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem cornuletele, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana incep sa devina marginile aurii.

Scoatem cornuletele din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un platou.

Pudram cornuletele cu zahar pudra vanilat si le lasam la racit, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita

Cornuri pufoase cu branza

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de rocsi_1612

Buturuga de Craciun

Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2017, 21:17
La cornulete ma bag in fata.....)
la 15.07.2017, 21:19
la 15.07.2017, 22:19
la 15.07.2017, 23:00
Imi dai si mie?
la 15.07.2017, 23:36
cu mare drag.Crisulino!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking