Ingrediente
- 400 g smantana 20%
- 400 g untura
- 1 praf de copt dizolvat în 3 lingurite oțet
- 1 vf de linguriță bicarbonat stins si el
- 1 plic zahar vanilat Balbake
- Faina cam 800 g
- Rahat pentru umplut cam 600 g
- Un praf de sare
- Zahar vanilat pudră
Mod de preparare
Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.
Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.
Coca o împărțim în 4 și întindem fiecare bilă de aluat separat, în foaie rotunde si subțire. Tăiem cu rola in triunghiuri. Punem rahatul la baza triunghiului si învârtim. Dam cornuletele la foc potrivit pana se rumenesc usor. Fierbinti le tăvălim prin zahar pudră vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|