Desert cornulete fragede cu smantana si untura

Postat de claudiaO in Dulciuri
14 Ian 2019 | 11218 vizualizari
Desert cornulete fragede cu smantana si untura

Am văzut reteta pe blogul Ginei  Bradea, dar am mai adăugat eu ceva, ca sa fiu mai sigura ;)

Ingrediente

  • 400 g smantana 20%
  • 400 g untura
  • 1 praf de copt dizolvat în 3 lingurite oțet
  • 1 vf de linguriță bicarbonat stins si el
  • 1 plic zahar vanilat Balbake
  • Faina cam 800 g
  • Rahat pentru umplut cam 600 g
  • Un praf de sare
  • Zahar vanilat pudră

Mod de preparare

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.

Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.

Coca o împărțim în 4 și întindem fiecare bilă de aluat separat, în foaie rotunde si subțire. Tăiem cu rola in triunghiuri. Punem rahatul la baza triunghiului si învârtim. Dam cornuletele la foc potrivit pana se rumenesc usor. Fierbinti le tăvălim prin zahar pudră vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Postat de RODIMUR

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede

Postat de Elena_Daria

Desert cornulete fragede

Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2019, 10:16
Foarte bune...!
la 14.01.2019, 10:19
Foarte bune
la 14.01.2019, 10:22
Ador aceste cornulete fragede! Arata super bine cornuletele pregatite de tine.
la 14.01.2019, 10:52
la 14.01.2019, 11:13

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking