Desert cornulete pentru Picnithlon

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Iul 2018 | 3678 vizualizari
Desert cornulete pentru Picnithlon

E despre ce vreau eu, cum vreau eu si multa veselie, probe sportive si cornulete cu gem de prune si nuca

Ingrediente

  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte cca 250 ml
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 g osanza sau untura
  • 10 lg zahar
  • cca 1,200 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru tavalit cornuletele

Mod de preparare

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.

Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8  bucati.

Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turta dulce

Postat de Ina

Turta dulce

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda.  Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200...

Citeste continuarea

Bilute cu lapte de cocos si visine

Postat de Constelatialeu

Bilute cu lapte de cocos si visine

Mai intai dam la masina  biscuitii, piscoturile si cookie crisp, le punem intr-un castron incapator. Intr-o cratita cu fundul dublu punem laptele de cocos ( inainte sa desfacem cutia cu lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 22:18
Foarte bune!Se topeau in gura
la 02.07.2018, 22:23
bune bune
la 02.07.2018, 23:01
Delicioase!
la 02.07.2018, 23:29
Ce bine arata... !
la 02.07.2018, 23:33
ce faine-s!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking