Desert cornuri pufoase in doua culori

Postat de Bia27 in Prajituri
14 Mar 2013 | 80085 vizualizari
Desert cornuri pufoase in doua culori

Reteta este preluata de pe blogul Irinei, iar cu cateva modificari am pus-o in practica, aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!!:)

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa

Umplutura:

  • ciocolata Finetti sau Nuttela
  • nuca
  • nuca de cocos
  • dulceata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor.

Cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar si drojdia. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacao si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine. Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit in doua boluri pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva :).

Rasturnam bucatile de aluat si pe fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pentru a le lipi cat mai bine.
Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, ca la pizza! Deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Am facut cateva si cu gem de caise pentru mezina familiei :). Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 20 minute, facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat.

In timp ce se coc cornurile ,preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul.

Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca macinata si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Postat de farfuriavesela

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prepararea foilor  Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina. Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste...

Citeste continuarea

Desert prajitura Nely

Postat de Dea_Dea

Desert prajitura Nely

Blat 1:  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 18:09
Foarte bune
la 14.03.2013, 18:31
la 14.03.2013, 20:29
Imi amintesc ca sunt o mare bunatate!
la 14.03.2013, 21:55
la 15.03.2013, 08:12
Ce faine sunt!Bravo!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking