Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri

Postat de Bia27 in Prajituri
14 Mar 2013 | 80174 vizualizari
Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri

Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri Reteta este preluata de pe blogul Irinei, iar cu cateva modificari am pus-o in practica, aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!! :)

Ingrediente

Ingrediente pentru Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa

Umplutura:

  • ciocolata Finetti sau Nuttela
  • nuca
  • nuca de cocos
  • dulceata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri:

Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor.

Cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar si drojdia. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacao si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine. Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit in doua boluri pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva :).

Rasturnam bucatile de aluat si pe fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pentru a le lipi cat mai bine.
Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, ca la pizza! Deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Am facut cateva si cu gem de caise pentru mezina familiei :). Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 20 minute, facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat.

In timp ce se coc cornurile ,preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul.

Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca macinata si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul!

Pofta buna!

Aceste Cornuri pufoase sunt preferatele noastre pentru micul dejun sau pachetelul celor mici care le adora. Acest tip de Croissant este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau ca gustare intre mese

Poti face cornuri si sub forma de aperitiv, iti recomandam reteta de Cornuri cu carnati

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Postat de Zamfira

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...

Citeste continuarea

Desert tarta cu gutui

Postat de Oana

Desert tarta cu gutui

Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 18:09
Foarte bune
la 14.03.2013, 18:31
la 14.03.2013, 20:29
Imi amintesc ca sunt o mare bunatate!
la 14.03.2013, 21:55
la 15.03.2013, 08:12
Ce faine sunt!Bravo!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking