Desert cozonac coronita

Postat de cristina1985 in Dulciuri
19 Iun 2017 | 2200 vizualizari
Desert cozonac coronita

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri drojdie (2 plicuri)
  • 7 lg zahar+1 lingurita
  • 250g faina+350 g
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura sare
  • 2 linguri apa
  • 2 lg unt topit
  • Umplutura mac:
  • 125 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 200 g mac
  • 20 g unt
  • 1/2 albus ou
  • Umplutra nuca:
  • 150 g zahar
  • 5 lg lapte
  • 250 g nuca
  • 1/2 albus ou

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald.

Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg unt topit. Se toarna acest amestec peste aluatul pregatit mai devreme si amestecati. Incorporati treptat toata faina si framantati 10 minute. Se lasa la crescut 1-2 ore (eu l-am tinut 1 ora si 30 minute).

Umplutura cu mac: Macinati macul. Fierbeti 125 ml lapte cu 5 lg zahar, apoi adaugati macul si untul. Luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Umplutura de nuca: Macinati nuca. In alta cratita, fierbeti 5 lg lapte cu 150 g zahar, apoi adaugati nuca macinata. Luati cratita de pe foc si adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Impartit aluatul in 2 bucati. Faceti doua rulouri, unul cu mac, unul cu nuca, le impletiti si faceti o coronita. Taiati pe mijlocul fiecarei impletituri si ungeti cu un galbenus de ou.Tineti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 40 minute.

Incercati cu un bat de frigarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac coronita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert coronita cu scortisoara si nuca

Postat de mirela0911

Desert coronita cu scortisoara si nuca

Aluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa...

Citeste continuarea

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2017, 06:37
Super!
la 20.06.2017, 09:43
Bun!
la 20.06.2017, 19:35
la 20.06.2017, 21:23
Eu rup o bucatica din cel cu nuca!
la 21.06.2017, 16:20
Se pot face si separat:unul cu nuca si unul cu mac,fara sa le mai impletiti.Astfel vor iesi doi cozonaci. Eu vreau sa incerc si asa.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking