Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post

Postat de andaoana in Mancaruri de post
24 Mar 2017 | 3242 vizualizari
Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post

Un cozonac foarte gustos si foarte usor de facut. Retete de post economice

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250-270ml apa carbogazoasa
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • 10 gr drojdie uscata
  • pudra de scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • Pt umplutura
  • 250 gr nuca
  • 100 gr merisoare
  • esenta rom

Mod de preparare

Faina o cernem, daca este nevoie.

Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.

Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.

Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.

Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.

Asteptam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).

Pana creste aluatul, facem umplutura :

Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.

Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.

Pe aluatul intins, punem cu mana nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.

Acoperim cozonacul cu o folie de plastic unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou, pentru inca 30-45 minute.

Il punem la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hummus bi tahini

Postat de Ade200

Hummus bi tahini

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l. Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.  Pune năutul, tahini, sucul de...

Citeste continuarea

Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

Postat de Valclaudia

Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 14:23
bun bun
la 24.03.2017, 14:29
foarte bun
la 24.03.2017, 14:35
la 24.03.2017, 15:00
dau o cafea pentru o felie, merge?
la 24.03.2017, 15:19

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking