Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa

Postat de janet in Prajituri
24 Mar 2010 | 70921 vizualizari
Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa

Va prezint o reteta de Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasaasa cum ne place noua, cu adaos de mere. E delicioasa! Puteti s-o preparati cu sau fara mere, cum doriti.

Ingrediente

  • Ingrediente Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar (lingura de supa)
  • 2 mere
  • o fiola de esenta de rom
  • o lingurita de amidon alimentar 
  • un praf de sare
  • un litru de lapte

Mod de preparare

Cum se prepara Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa

Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea chihlimbarului. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului in caramel si il lasam la racit. Scoatem samburii de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului imbracat cu caramel.

Intr-un bol spargem ouale, le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, amidonul, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor, sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe). in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.

Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pana la jumatatea cratitei cu crema de zahar ars. Punem la cuptorul de dinainte incins la 180 de grade, cam 45 de minute.

Cand crema de zahar ars s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema de zahar ars cu mere este gata.

O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Servim alaturi de un ice frappe. Recomandam si tort Tiramisu sau prajitura cu iaurt si caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muffins cu ciocolata

Postat de deyutzky

Muffins cu ciocolata

Intr-un bol se amesteca faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam. Punem si crema de ciocolata impreuna...

Citeste continuarea

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de aliliana

Guguluf cu sos de ciocolata

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 24.03.2010, 19:18
vaaaai, cat de frumos arata... sigur e delicioasa... o sa-i fac si eu sotului
la 24.03.2010, 19:30
Foarte frumos! Am retinut ideea cu amidonul.
la 24.03.2010, 19:47
Multumesc ,ma bucur ca va place!
la 24.03.2010, 20:03
Foarte bine arata! Nici eu nu stiam de amidon, dar e buna ideea Eu nu am rasturnat niciodata crema de zahar ars pe platou, noi o servim din boluri
la 24.03.2010, 20:27
Arata innebunitor de bine...chiar daca sotului nu ii place crema de zahar ars,am sa fac pt mine ....

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking