Desert cremos cu mure

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
13 Feb 2013 | 2904 vizualizari
Desert cremos cu mure

Un desert savuros cam asa il caracterizez intr-un singur cuvant.Blat pufos insiropat cu ness, crema spumoasa de vanilie si mure.Ce poate fi mai bun decat sa iti incepi ziua cu un astfel de desert?In plus fiind reteta cu numarul 600 postata aici am zis ca e chiar potrivit.Vreau sa va multumesc pentru toata sustinerea ca fara voi nu as fi ajuns aici si sigur nici nu mai eram pe aici :-* >:D

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 lingura si 1/2 faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana pentru frisca
  • 4 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 castronel cu mure
  • Pentru insiropat:
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cu varf zahar
  • apa fierbinte
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt. Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca. Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica. Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.

Pentru insiropat:

Punem niste apa la infierbantat. Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.

Ne pregatim paharele in care montam desertul. Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam. Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema.

Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat. Decoram cu inimioare de zahar roz si mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si...

Citeste continuarea

Negresa, reteta clasica

Postat de merisor67

Negresa, reteta clasica

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 20:39
ce bine arata... si eu vreau
la 13.02.2013, 20:41
imi place ceea ce am in fata....ramane sa gust!bravo, Rocsi!
la 13.02.2013, 20:42
Ce desert bun ai facut!
la 13.02.2013, 20:42
foarte bun...
la 13.02.2013, 20:43
600 de reteteee!Felicitari!Un desert savuros!

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking