Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )

Postat de Creatsa in Dulciuri
11 Feb 2014 | 22097 vizualizari
Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )

De cand am vazut aceasta minunatie la Meryem Sunar am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat.Nu stiu care este traducerea dar oricum ar fi este senzational!I-am facut ceva modificari in sensul ca am adaugat 3 straturi de biscuiti :)

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 1 pahar faina (nu foarte plin ,cam de un deget lipsa)
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 l de lapte dulce
  • aprox 160 g biscuiti Leibniz (sau oricare alti biscuiti de calitate)
  • Sosul de ciocolata:
  • 1 pahar de apa(200 ml)
  • 1 pahar lapte (200 ml)
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata
  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul.

Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic.

Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina .

Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat-o de pe foc si am adaugat un praf de sare si zaharul vanilat.

Am lasat-o sa se racoreasca aprox 5 minute amestecand din cand in cand in ea .

Am pus crema intr-un bol mai mare si am mixat-o la viteza mare 4-5 minute.

Intr-un vas dreptunghiular de yena am pus primul strat de biscuiti.

Am adaugat 1/2 din crema,alt strat de biscuiti ,restul de crema si ultimul strat de biscuiti.

Intre timp am pregatit sosul de ciocolata.

Am amestecat zaharul cu amidonul si cacaua apoi am turnat treptat laptele si apa si am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana a prins consistenta.

Am luat de pe foc ,am adaugat ciocolata rupta bucatele si am amestecat usor pana s-a topit ciocolata.

Am turnat sosul de ciocolata peste desert,am presarat fulgi de cocos si am dat la rece peste noapte.(asta daca aveti rabdare :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cremsnit si-un aluat de vis

Postat de RuxyRux

Cremsnit si-un aluat de vis

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....

Citeste continuarea

Clafoutis cu struguri

Postat de gurita_ta2005

Clafoutis cu struguri

Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se  adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 12:56
bun
la 11.02.2014, 12:56
Grozav!
la 11.02.2014, 12:56
Pofta buna !!!
la 11.02.2014, 13:00
la favo cu ea
la 11.02.2014, 13:01

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking